A BENEFICI DE

Programes de la Fundació del Convent de Santa Clara i d’Ampans

 

PROGRAMA NENS SALUDABLES. Fundació del Convent de Santa Clara.

Aquest projecte vol millorar la salut dels nens sotmesos a situació de pobresa.  Aquesta situació afecta els nens primerament amb un dieta insuficient o no equilibrada i també, en molts dels cassos, en una manca d’activitat física. Aquestes dues mancances generen problemes de desnutrició, obesitat, malalties, ….

Per ajudar als nens a superar aquesta situació volem dedicar els recursos obtinguts a beques menjador per garantir al menys  que un àpat al dia sigui correcte i també a beques esportives per ajudar-los a adquirir  hàbits saludables.

El fet de poder ajudar aquests nens en aquests dos aspectes des de molt petits els hi garanteix una salut molt millor durant la seva adolescència i la resta de la seva vida adulta.

 

 

PROJECTE LLAR D’INFANTS I ADOLESCENTS AMB AUTISME. Fundació Ampans.

AMPANS destinarà els diners recaptats al projecte de creació d’una residència per a l’acollida de 20 infants i adolescents amb autisme.  La nova llar disposarà de 5 unitats de convivència,  en un entorn confortable i de calidesa, i equipat amb tots els recursos humans i tècnics necessaris per atendre aquests infants i joves en una etapa crucial de la vida pel seu desenvolupament, qualitat de vida i inclusió social.El recurs donarà cobertura a infants i adolescents que requereixen d’entorns adaptats a les seves necessitats i respostes especialitzades, amb una atenció global i personalitzada, proporcionant a l’infant una llar que li permeti desenvolupar-se com a persona, vetllant pels seus drets i oferint oportunitats en un clima emocional i relacional, el més semblant possible a l’àmbit familiar.Aquesta és la cinquena llar d’acollida d’infants i joves amb necessitats de suport especial que posarà en marxa AMPANS, després d’Armengou (Manresa), i de La Caseta, El Turó i El Pinet (Sant Fruitós de Bages). Entre totes l’entitat dóna acolliment a  58 nens i nenes i adolescents. Les millores en el diagnòstic precoç de l’autisme han fet aflorar la necessitat de serveis específics per atendre aquests infants i joves.

 

 

Amb el suport de l’Obra Social “La Caixa”

El compromís de “la Caixa” amb les necessitats de la societat en la qual desenvolupa la seva activitat financera i amb el benestar de les persones, un dels trets més definitoris des del seu naixement l’any 1904, adquireix una dimensió major, i més diferencial que mai, en les actuals circumstàncies.Malgrat les dificultats, l’entitat manté en 500 milions d’euros el pressupost de la seva Obra Social durant 2014, la mateixa xifra pressupostada en els 6 anys precedents. Aquest fet torna a situar a l’Obra Social “la Caixa” com la primera fundació privada d’Espanya i una de les més importants del món.Prop del 70% d’aquest pressupost es destina a actuacions socials i assistencials amb programes com Incorpora per fomentar la integració laboral de persones en risc d’exclusió, el programa Vivenda Assequible/Lloguer solidari adreçat a persones amb rendes baixes, el programa  Gent Gran o les Convocatòries d’Iniciatives Socials de suport a les entitats socials del territori.Durant l’any passat prop de 9 milions de persones van participar i es van beneficiar de les 42.546 activitats impulsades per l’Obra Social “la Caixa”, la primera Obra Social del país.

 

funcinona3

funciona2

funciona1