A BENEFICI DE

Programes de la Fundació Rosa Oriol i d’Ampans

 

HABITATGE DIGNE. Fundació Rosa Oriol

El  projecte Habitatge Digne de la Fundació Rosa Oriol,  té per objectiu acollir a persones sense llar, afavorir els hàbits socials i la reinserció al món laboral i a l’entorn familiar de persones sense recursos.

Oferir-los formació, acompanyament i la possibilitat de participar en cursos i espais que els ajudin a desenvolupar-se com a persones i com a ciutadans.

Aquestes persones estan acollides a al Residencia Rosa Oriol. Un equip de voluntaris fa el seguiment de l’evoluxió d’aquestes persones i els hi dona el suport necessàri.

 

 

PROGRAMA VIDA SALUDABLE. Ampans.

Les Persones amb Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament (PDID) tenen una major predisposició a patir malalties, tant de tipus físic com mental, degut a les característiques genètiques i biològiques lligades a la mateixa discapacitat, però també a determinades condicions de tipus social com ara desatenció,
desigualtat, pobresa o desemparament, entre d’altres factors. Amb l’objectiu de millorar  l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual, AMPANS  desenvolupa un programa de vida saludable per prevenir malalties, pèrdues funcionals i envelliment prematur.

 

 

Amb el suport de l’Obra Social “La Caixa”

El compromís de “la Caixa” amb les necessitats de la societat en la qual desenvolupa la seva activitat financera i amb el benestar de les persones, un dels trets més definitoris des del seu naixement l’any 1904, adquireix una dimensió major, i més diferencial que mai, en les actuals circumstàncies.Malgrat les dificultats, l’entitat manté en 500 milions d’euros el pressupost de la seva Obra Social durant 2014, la mateixa xifra pressupostada en els 6 anys precedents. Aquest fet torna a situar a l’Obra Social “la Caixa” com la primera fundació privada d’Espanya i una de les més importants del món.Prop del 70% d’aquest pressupost es destina a actuacions socials i assistencials amb programes com Incorpora per fomentar la integració laboral de persones en risc d’exclusió, el programa Vivenda Assequible/Lloguer solidari adreçat a persones amb rendes baixes, el programa  Gent Gran o les Convocatòries d’Iniciatives Socials de suport a les entitats socials del territori.Durant l’any passat prop de 9 milions de persones van participar i es van beneficiar de les 42.546 activitats impulsades per l’Obra Social “la Caixa”, la primera Obra Social del país.

 

funcinona3

funciona2

funciona1